Νέα και Ανακοινώσεις


 

10/06/15 - Προκήρυξη Ετήσιας Εκλογο-απολογιστικής Συνέλευσης 2015


Τα μέλη του ΣΕΑ καλούνται στην ετήσια τακτική εκλογο-απολογιστική γενική συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28/06/2015 και ώρα 10:30 έως 13:30 σε αίθουσα του ΤΕΕ (οδός Νίκης 4, 1ος όροφος).

Όσοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα για τα όργανα του Συλλόγου, ΔΣ και ΕΕ, παρακαλούνται να απευθυνθούν στο ΔΣ του ΣΕΑ με e-mail στη Δ/νση admin@haes.gr το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 25/06/2015 και ώρα 17:00.

Για τα θέματα που θα συζητηθούν θα σταλεί ενημέρωση μέσω e-mail.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν προτάσεις ή επισημάνσεις υπόψη του Συλλόγου, παρακαλώ για λόγους εξοικονόμησης χρόνου κατά την εκλογο-απολογιστική γενική συνέλευση, να το κάνουν μέχρι Πέμπτη 25/06/2015 ώστε το ΔΣ να μπορεί να τις επεξεργαστεί εγκαίρως.
23/10/13 - Δημοσίευση στις 08.10.2013 στο ON ALERT «105 επιχειρηματίες στο Ισραήλ με το Σαμαρά - Η ONEX εκπρόσωπος της αεροπορικής βιομηχανίας»21/10/13 - Δημοσίευση στις 28.07.2013 στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ «Ο Αεροναυπηγός που κέρδισε τους Αμερικανούς επενδυτές»9/9/13 - Αποστέωση και απαξίωση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας(ΕΑΒ) αλλά και της Αμυντικής Βιομηχανίας της Ελλάδας (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ)9/9/13 - Οι θέσεις του ΣΕΑ για την Αμυντική Βιομηχανία της Ελλάδας5/7/2013 – Αποχαιρετιστήρια επιστολή του Διοικητού της ΥΠΑΕΑΒ.


Σύμφωνα με Διαταγή του ΓΕΑ, την 9η Αυγούστου 2013 μετατίθεμαι από την ΥΠΑΕΑΒ όπου υπηρετώ ως Διοικητής για τα τρία τελευταία χρόνια, από την 21η Μαΐου 2010. Το γεγονός της επικείμενης μετάθεσής μου πλέον μακριά από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, δεν κρύβω ότι με θλίβει.

Για την ΕΑΒ Α.Ε. δεν θα πάψω ποτέ να διατηρώ ­και να εκφράζω παντού­ την προσωπική άποψη ότι ήταν και παραμένει να είναι ένας βιομηχανικός κολοσσός ανάπτυξης και οικονομίας εθνικού πλούτου για τα Ελληνικά δεδομένα ενώ, στο χώρο των Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Βιομηχανιών, μια εξαιρετικά μετρήσιμη ξεχωριστή δύναμη, αξιοζήλευτη τόσο από πλευράς εγκαταστάσεων, δομών και εξοπλισμού όσο και ­κυρίως­ από πλευράς ποιότητας ανθρωπίνου δυναμικού, εσάς, που διακατέχεστε ως σύνολο και ως άτομα, όσο ελάχιστοι πλέον στις μέρες μας, από φιλότιμο στην εργασία, πίστη και υπομονή στην αποστολή, προσήλωση στην αεροπορική ιδέα και έμπρακτη αγάπη στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας και κυρίως στην αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η δυσκολότατη δημοσιονομική κατάσταση και εποχή που περνάει η πατρίδα μας, παρασύρει αντίστοιχα και την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία στον νευραλγικό τομέα της Εθνικής Άμυνας που κατέχει, αλλά και τον καθ’ έναν ξεχωριστά ως άτομο και οικογενειάρχη.

Σε μια τέτοια κατάσταση κρίσης αξιών, εσείς το προσωπικό της ΕΑΒ Α.Ε., μιας Εταιρείας που αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της διαθεσιμότητας των Οπλικών Συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας ­έστω και λίγοι αριθμητικά ως προς το βάρος της Εργοστασιακής Συντήρησης που παρέχετε­ είστε τουλάχιστον άξιοι συγχαρητηρίων για την εργατικότητα και το ήθος σας.

Σε αυτή την εποχή που η μόνη λύση είναι η δυσκολότερη, σε αυτή την εποχή που εσείς που εργάζεσθε στα Οπλικά Συστήματα της Πολεμικής Αεροπορίας με τέτοιο ζήλο –αν και από καιρό λίγοι­ δίνοντάς της τα ‘όπλα’ της αποτροπής από τους κακόβουλους, του πλούτου και της ομορφιάς της πατρίδας μας, σε αυτή την εποχή κάνατε πράξη με τη δουλειά σας τη μόνη λύση «κατ΄ άτομο και κατά συνείδηση».

Πέρα όμως από άτομα και συνειδήσεις και επειδή ποτέ δεν πίστευα ότι τα όμορφα λόγια αφορούν όλους, έχω να σας καταθέσω ότι για αυτήν την Εταιρεία που αποτελεί διαμάντι για τη χώρα μας, όλοι δεν πάλεψαν το ίδιο.

Είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος τώρα που τα άτομα καθορίζουν τις επιτυχίες των σκοπών, να κοιτάξουν όλοι μέσα στον εαυτό τους και να δουν το καλύτερο που μπορούν να κάνουν για αυτή τη Βιομηχανία. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν και μάλιστα τόσο μεγάλα, όσο μεγάλη είναι και η κρισιμότητα των καιρών που διανύουμε, όσο μεγάλη είναι και η δυσκολία να κρίνει ο κάθε ένας μας τον εαυτό του για το επιπλέον που μπορεί να δώσει. Η επιλογή είναι προσωπική, είναι επιλογή ψυχής και εκεί έγκειται και η δυσκολία της αλλά και η επιτυχία της.

Για εμάς το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας ­δικά σας παιδιά, δικοί σας φίλοι, δικοί σας γονείς­ να είστε βέβαιοι ότι στα Αφη στον αέρα, στις γραμμές πτήσεων, στα καταφύγια Αφών και στα υπόστεγα των Πολεμικών Μοιρών, όσο θα αισθανόμαστε εσάς πίσω μας να μας υποστηρίζετε έγκαιρα και ποιοτικά, από το τελευταίο οχυρό της Εργοστασιακής Συντήρησης, την ΕΑΒ Α.Ε., κάποιοι τρίτοι εκτός των συνόρων μας θα τρέμουν το ενδεχόμενο της εμπλοκής σε μάχη με τους χειριστές μας.

Για εσάς τους ανθρώπους του τελευταίου οχυρού, με πλήρη ειλικρίνεια και χωρίς ίχνος υπερβολής, έχω να πω ότι η ιστορία έχει αποδείξει ότι ήρωες δεν είναι αυτοί που σε μια μάχη πεθαίνουν για την πατρίδα τους, ήρωες είναι άνθρωποι όπως εσείς που με την εργατικότητα, τον ιδρώτα, τη μεθοδικότητα, τη γνώση και το πείσμα στη δουλειά της καθημερινότητας, προετοιμάζουν τις συνθήκες ώστε άλλοι εκτός των συνόρων μας, αν τολμήσουν τότε το μόνο που θα έχουν να καταφέρουν θα είναι να θυσιασθούν για τη δικιά τους πατρίδα.

Με πλήρη και απόλυτη επίγνωση των όσων καταθέτω ως εν ενεργεία Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και ως Διοικητής της ΥΠΑΕΑΒ για μικρό χρονικό διάστημα ακόμα, έχω να δηλώσω σε σας το προσωπικό της ΕΑΒ Α.Ε. ότι ποτέ άλλοτε στην καριέρα μου δεν συνεργάστηκα με τόσο άξιους ανθρώπους σε ήθος και εργατικότητα, με τόσο άξιους στρατιώτες στην ψυχή και στην συνείδηση ­εσάς­ για την επίτευξη της αποστολής της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα δίπλα σας.

Σμχος(Μ)Λάζαρος Βασιλειάδης
Διοικητής
Υπηρεσίας Π.Α Ελέγχου
Αεροπορικής Βιομηχανίας
(ΥΠΑΕΑΒ)

5/7/2013 – Η επιβίωση της Αμυντικής Βιομηχανίας της Ελλάδας: Σκέψεις & απόψεις για άμεσες ενέργειες.


Η επιστολή που στείλαμε στον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και κοινωποιήσαμε στην Κυβέρνηση, την Αξιωματική Αντιπολίτευση και στον Ηλεκτρονικό Τύπο σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της επιβίωσης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας η οποία εκπροσωπεί την αιχμή του δόρατος των Αμυντικών Βιομηχανιών της χώρας. Μαζί με την αγωνία μας στην επιστολή αυτή, διατυπώνουμε δοκιμασμένες λύσεις και αμέσως εφαρμόσιμες για την ανάκαμψη αυτού του βιομηχανικού τομέα που κατέχει καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη όλης της Ελλάδας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα στοιχεία σας ή το τηλέφωνό σας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση του Συλλόγου Ελλήνων Αεροναυπηγών (ΣΕΑ) admin@haes.gr.

Στην διάθεσή σας Για το ΔΣ ΣΕΑ,

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Βακράκος

Ο Γεν. Γραμματέας Νικόλαος Ζαφειρίου-Γυπαράκης


Νέα διοίκηση ΣΕΑ.


Μετά την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 27/01/2013 τα καταστατικά όργανα του ΣΕΑ είναι τα εξής:

Διοικητικό Συμβούλιο:

Ιωάννης Βακράκος, Πρόεδρος.
Αντώνιος Οικονομόπουλος, Αντιπρόεδρος.
Νικόλαος Ζαφειρίου-Γυπαράκης, Γεν. Γραμματέας.
Σταύρος Καλλέργης, Ταμίας.
Κων/νος Βλάχος, Δημοσίων Σχέσεων.
Λυκούργος Μετάλλας, Εργασιακών Θεμάτων.
Βασίλειος Μάζης, Επιστημονικών Θεμάτων.

Ελεγκτική Επιτροπή:

Ιωάννης Αντωνίου, Πρόεδρος.
Δημήτριος Σταθακόπουλος & Ευάγγελος Καρέλας, Μέλη


Προκήρυξη εκλογών - Γενική Συνέλευση ΣΕΑ 2013.


Τα μέλη του ΣΕΑ καλούνται στην ετήσια τακτική εκλογο-απολογιστική γενική συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20/01/2013 και ώρα 10:30 έως 13:30 στα γραφεία του Συλλόγου (οδός Καρύτση 3, 4ος όροφος).

Όσοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα για τα όργανα του Συλλόγου, ΔΣ και ΕΕ, παρακαλούνται να aπευθυνθούν στο ΔΣ του ΣΕΑ με e-mail στη Δ/νση admin@haes.gr το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 17/01/2013 και ώρα 19:00.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η γενική συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 27/01/2013 και ώρα 10:30 σε αίθουσα του ΤΕΕ (οδός Νίκης 4).


Πρώτη επιτυχημένη πτήση nEUROn, 1/12/2012.Συγχαρητήρια στους συναδέλφους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα nEUROn.


Ο Σύλλογος, με την ευκαιρία της παρουσίασης στις 19-1-2012 του πρώτου ευρωπαϊκού Μη Επανδρωμένου Μαχητικού Αεροσκάφους (κρούσης-βομβαρδισμού) nEUROn, συγχαίρει τους συναδέλφους Διπλωματούχους Αεροναυπηγούς Μηχανικούς, καθώς και τους Διπλωματούχους Μηχανικούς άλλων ειδικοτήτων και τους εξειδικευμένους τεχνικούς, μέλη της ομάδας UCAV – nEUROn της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Α.Ε., για την συμβολή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών ανάπτυξης και κατασκευής του.

Ο Σύλλογος Στηρίζει τον Αγώνα του ΤΕΕ για τις Ασφαλιστικές Εισφορές.


Ο Σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση για τα μέλη του και τα να συμμετέχουν ενεργά στην Πανελλαδική Παντεχνική Συγκέντρωση την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 στις 11π.μ., έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29.

Ο Σύλλογος στο Facebook, στο Linkedin και στο Twitter.


Σε περίπτωση που είσαστε μέλη στο Facebook, στο LinkedIn ή και στο Twitter μπορείτε να γίνεται μέλη στις "κλειστές" ομάδές (closed group) “Hellenic Aeronautical Engineers Society Σύλλογος Ελλήνων Αεροναυπηγών” προκειμένου να ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα και τις δραστηριότητες του ΣΕΑ. Θα χρειασθεί η έγκριση του administrator γι αυτό και εάν δεν είναι προφανές το ποίος είσαστε, απλά δηλώστε το στο αρχικό μήνυμα εγγραφής.

Τακτική Εκλογο-Απολογιστική Γενική Συνέλευση 2012


Τα μέλη του Συλλόγου μας καλούνται στη τακτική Εκλογο-Απολογιστική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 18 Μαρτίου 2012 και ώρα 10:00 στο ΤΕΕ - Νίκης 4, Σύνταγμα.  Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα για τα όργανα του Συλλόγου (Διοικητικό Συμβούλιο ή Ελεγκτική Επιτροπή) παρακαλούνται να καταθέσουν εγγράφως τις αιτήσεις τους στη γραμματεία του Συλλόγου το συνομότερο μέσω ηλεκτρ. ταχυδρομείου στην διεύθυνση admin@haes.gr ή φαξ στο 210-323-9158.

Αίτηση Υποψηφιότητας – Εκλογές 2012Τέλος Νέων και Ανακοινώσεων